Česká autonomní oblast Ruské federace ?

25. 06. 2013 19:59:29
Myslím, že by bylo po posledních krocích prvního sovětského prezidenta České republiky, Miloše Zemana, vhodné změnit název země na Česká autonomní oblast Ruské federativní republiky.
Peníze na jeho volební kampaň, které z velké části pocházely z ruské společnosti Luk Oil, což poměrně velká část národa velkoryse přehlédla uvěříc lžím a strašením o tom, že protikandidát hodlá zemi zaprodat Němcům a Rakušákům (při tom ignorující například i to, že protikandidát je větší vlastenec, než konečný vítěz voleb, který za křeslo prodává republiku Moskvě), musí jejich poskytovatelům začít přinášet ovoce. Prvním z nich je právě nová vláda, u níž lze očekávat ochotu dát dostavbu tak strategické stavby, jakou je JE Temelín právě ruskému konsorciu, které je, podle všeho, minimálně politicky provázáno se sponzorem prezidentovy kampaně. Prezident Zeman při tom zcela ignoroval fakt, že je potřeba, aby vláda měla politický mandát sněmovny, neboť té se z principu fungování naší ústavy zodpovídá, a ignoroval i fakt, že ve sněmovně byla nalezena taková většina poslanců, která by jinou vládu pravděpodobně podpořila. Ano, při nenávisti k vládě koalice ODS + TOPOO9 + LIDEM, kterou mnozí spoluobčané oplývají, lze očekávat, že tito ve své krátkozrakosti budou řičet nadšením. Já jejich nadšení nesdílím, neboť pan prezident krom jiného jasně ukázal, že pokud není po jeho, klidně ignoruje i rozložení politických sil v zákonodárném shromáždění, Parlamentu České republiky, které vzniklo jako výsledek řádných demokratických voleb.
Mnozí tleskají, ale já nemohu. Nemohu proto, že si prezident této země "vytřel zadek" s cca třemi miliony voliči, kteří v předchozích volbách volili ODS, TOP09 a stranu Věci veřejné, z níž odštěpením vznikl nový politický subjekt LIDEM, jako nepřímý pokračovatel myšlenek s nimiž VV šly do voleb, ale tentokrát již bez podnikatelského záměru neoficiálního "majitele" Věcí veřejných Víta Bárty. Byť může být strana LIDEM z hlediska morálního jakkoli zpochybňována, je jednoznačným faktem, že podobné rozdělení politického subjektu v průběhu volebního období není v přímém rozporu s ústavním pořádkem České republiky. Krom toho, když došlo před 15 lety k rozštěpení ODS a vzniku strany nové, Unie svobody, tolik kritiků tento krok neměl. No bodejť, vždyť tento krok oslabil v té době již nenáviděného Václava Klause.
Český národ je v tomto trapně malý a nedokáže se přenést přes své vlastní ublíženecké pseudobolístky. Opitý radostí, že je další z nenáviděných politiků, pan Kalousek, dočasně odstaven od moci, zcela ignoruje to, že nás prezident, který svou kampaň vyhrál na základě lží a nepravdivého osočování konkurenta a současně i za pomoci inzerátu vyšlého v první den voleb a placeného bývalým spolupracovníkem, nebo dokonce příslušníkem, komunisitické tajné policie, StB, nás pozvolna směřuje do prezidentského systému po vzoru báťušky Putina.

"Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha. Přimlouvej se, aby tato země byla uchráněna od autokratických režimů. Ochraňuj svůj lid, jehož jsi stále knížetem a věčným ochráncem a patronem.
Svatý Zikmunde, patrone české země, jehož úctu k nám přinesl moudrý vládce země, císař Karel IV. z rodu Lucemburků, tys byl velkým hříšníkem, ale dokázal si svou vlastní nápravu až do svatosti. Vypros, aby hlas srdce zvonu v katedrále pojmenovaném po Tobě otevřel lidská srdce, zbavil je jejich malicherných sporů a sjednotil je v úsilí o zachování svobody národů této země.
Svatá Anežko, tys nám přinesla po čtyřiceti letech bezpráví nový závan svobody. Oroduj za nás, abychom ji nyní opět nazačali ztrácet.
Svatý Jene Nepomucký, tys dokázal udržet tajemství zpovědi a pro něj si podstoupil mučednickou smrt. Vypros, aby lidé dokázali vstřebat do svých srdcí tajemství jiné. Tajemství skutečné svobody, spočívající i v zodpovědnosti za sebe samé.
Všichni svatí a světice, ochránci českých zemí, orodujte za nás.
AMEN"
Autor: Jirka Oulický | úterý 25.6.2013 19:59 | karma článku: 17.65 | přečteno: 682x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 260 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.11 | Přečteno: 286 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.55 | Přečteno: 498 | Diskuse
Počet článků 114 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1365
Jsem člověk ..... zatím .....

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...