Jirka Oulický

Albertov 17.11.2014

18. 11. 2014 7:35:00
Přemýšlím nad tím, zda bylo či nebylo patřičné házet po prezidentu Zemanovi vejce a další potraviny.Myslím, že to rozhodně nepřispělo důstojnosti akce. Na druhou stranu zase přemýšlím, zda důstojnosti akce přispěla přítomnost toho, kdo dva dny před tím tvrdil, že zásah na Národní třídě nebyl tak brutální a v podstatě tvrdý a brutální postup proti demonstrantům, kdy tehdejší ozbrojené složky státní moci uzavřely dav a vypouštěly jej jen přes uličku plnou až sadistických šílenců s obušky, bagatelizoval.

Nesluší se na prezidenta házet vejce, ale nesluší se též, aby prezident hovořil jak kanál, aby bagatelizoval brutální zásah proti demonstrantům, aby se v televizi jedné z nejtvrdších diktatur vyjadřoval, že se tam jel učit, jak stabilizovat společnost, aby vládní krizi zneužil k tomu, aby na dlouhých sedm měsíců dosadil do vlády sbor svých věrných kamarádů a podporovatelů, aby opakovaně lhal, aby byl viditelně opilý při některých státnických akcích, aby ....

Prezident Zeman si buď musí přiznat, že se jako prezident nechová a svou rétoriku i chování poopravit, nebo bude i nadále víc a víc polarizovat tuto společnost, čímž nahrává výhradně populistickým politikům a politicko-podnikatelským projektům typu ANO a Úsvit.

Lidé jsou oprávněně frustrováni a nespokojeni. Netvrdím, že za vše může prezident Zeman, ale tvrdím, že ke stabilizaci společnosti a ke zklidnění vášní prostě nepřispívá.

Svými dehonestačními útoky o zbabělosti lidí, že nebyli v roce 1989 na Národní třídě a teď se chovají, jak se chovají, jen vyhlásil otevřenou válku všem, kdo jeho působení v prezidentském úřadě kritizují. Nevěřím, že měl informace, kdo z házejících před 25 lety na Národní třídě byl a kdo ne, nevěřím, že měl informace, kdo z pískajících tam byl či nebyl. Přesto se k nim choval odpudivě, arogantně, papalášsky a snažil se je jen a pouze urážet.

Ať třeba mám na jeho předchůdce, prezidenta Klause, svůj názor a to spíše negativní, vždy jsem jej respektoval v jeho úřadu prezidenta republiky pro způsob, jakým se na veřejnosti choval - důstojně, přesně dle váhy jím zastávaného úřadu. I proto jsem vnímal incident se softairovou pistolí v Chrastavě jako čin hlupáka a jedince, který se jen a pouze na sebe snažil upoutat pozornost. Incident z Albertova pak vnímám přeci jen o poznání jinak - jako sice hloupý čin, ale asi jediný, kterému člověk projevující se buransky, porozumí.

Autor: Jirka Oulický | karma: 21.20 | přečteno: 898 ×
Poslední články autora