Jirka Oulický

Pane Hapko, promiňte, půjčuji si Vaše dílo

25. 11. 2014 22:56:18
Harley Davidson a na něm člověk, muzikant, jehož si asi většina vybaví s bílou hřívou dlouhých vlasů a stejně zbarveným plnovousem. Možná bohém, ale určitě skvělý muzikant. Dovolte tedy malé připomenutí části jeho díla.

První noc v novém bytě je jak být S cizí ženou v cizím pokoji. Co na tom, že je to právě ta Levandulová a v koupelně již čeká Vana plná fialek. I tak musí přijít obrovská Citová investice, aby si jeden nepřipadal jak V penzionu svět, ale byl opravdová Individualita.

Mohlo by se totiž stát, že se budeme cítit jak Šaškové počmáraní. Však já Rozeznávám, že Štěstí je krásná věc, ač třeba probíhá jen Benefice černých koní. A tak Dívám se dívám, jak Kocour se schoulil na tvůj klín.

x x x

Mistře, Váš Parník se potápí, kapela hraje. A snad tam nebudou jen Buřty, pivo, nenávist. Já vím, že to je často pro mnohé Berná mince, když Stín stíhá stín a Jinde zní Smích z vedlejšího pokoje. Však Kdo by se díval nazpátek, když má přijít Díkůvzdání? Ale ono přišlo spíše Stáří a po něm i Potměšilý host. Bude mi lehká zem?

Však i filmy mají svou paměť. A zatímco se Perinbaba prohání kdovíkde a neví, že už spadl Muž přes palubu, tak Páni kluci cítí, že za pár dní již Městem chodí Mikuláš. A nikomu už nevadí, že František je děvkař, když nakonec Dešťová víla potká Dva lidi v zoo. A truchlit budou Krakonoš a lyžníci a k nim se přidají i Artuš, Merlin a Prchlíci. Nic už nepomůže, když Sněhurka bude vrhat své Andělské oči, ani když Fešák Hubert konečně vrátí Kouzelný měšec. Zůstane tu už jen Fany a její Deváté srdce, i když třeba zažijete Léto s kovbojem. Prostě přišla divná Nevěsta a její Sólo pro starou dámu, po němž následuje již jen cesta Do nebíčka.

Vážení přátelé, ano mistr odešel.

Samozřejmě, že zde není vyjmenováno vše. Berte to, prosím, jako mou malou připomínku vskutku originálního skladatele a muzikanta, který se dnes, 25.listopadu 2014, vydal na tu nejdelší cestu, která každého člověka jednou čeká.

Autor: Jirka Oulický | karma: 28.88 | přečteno: 1641 ×
Poslední články autora