Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Rupert

27. 8. 2012 12:51
Vím, je to pozdě.

Jako občan Litoměřic jsem se s panem kardinálem mnohokrát setkal. Byl jsem učeň, obchodní příručí, a každý týden se na biskupství vozila kárka zboží, co si setřičky vybraly u nás v obchodě. Pan kardinál se  těšil na svojí plzničku. Vždy prohodil něco milého, laskavého a vtipného. Poslední setkání s ním bylo na jeho pohřbu. Já, v té době voják zákl.služby na opušťáku, byl zatčen a moje dívka, roce maturity, vyhozena ze školy. Vždy když se procházím s dětmi a nyní i vnuky po Dómském pahorku, vzpomenu si na toho moudrého a statečného pána.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

8. 7. 2012 6:43
Až dosued jsem se domníval, že identifikační číslo

měl každý koncentráčník vytetováno na paži, ale zde se dozvídám, že ¨se někomu¨¨podařilo Štěpána Trochtu napsat pod stejným jménem, ale pod jiným číslem mezi nové vězně a zařadil ho do bloku 9. ¨No nic, zázraky se dějí.

3 0
možnosti
D

dalebychsidovolilpodotknouti

9. 7. 2012 9:11
Re: Až dosued jsem se domníval, že identifikační číslo

teda vám ten Trochta pořádně leží v žaludku, čéče...

2 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

7. 7. 2012 11:21
Pomluvy nelze povyšovat na dějinné události

nelze vytahovat z pytlíku "jedna paní povídala" a předkládat to veřejnosti pod příkrovem rádoby vědeckého bádání. Proto si myslím, že pro hrubé urážky jakéhosi církevního tajemníka, který hraje v tomto případě roli zlého muže, nejsou žádné pádné důkazy.

2 0
možnosti
D

dalebychsidovolilpodotknouti

7. 7. 2012 15:39
Re: Pomluvy nelze povyšovat na dějinné události

Váňo, Váňo, Ivane, právě jste se definitivně vyřadil ze společnosti slušných lidí, ovšem co vy vůbec víte o tom co je to vlastně slušný člověk!

5 0
možnosti
W

wildchild

7. 7. 2012 10:17
Ano, další z mučedníků nedávné doby, ...

kteří svým životem nezpochybnitelně dokázali svou víru. Takoví skvělí lidé nás morálně zavazují na ně nikdy nezapomenout!

3 0
možnosti
MV

marka40

9. 7. 2012 9:11
Re: Ano, další z mučedníků nedávné doby, ...

Ano.R^

1 0
možnosti
AVBP

až vyrostu, budu politikem

7. 7. 2012 8:29
Pane Oulický,

normálně články, se kterými souhlasím nekomentuji. Spíš se soustředím na ty demagogické, u kterých se snažím vysvětlit, že se jedná o ničím nepodložené bláboly. Vaše články čtu a zatím jsem je nikdy nekomentoval. Jenže ty Vaše články  mi naopak dávají zcela nové informace, které si pak ověřuji. Co jsem chtěl říci? Děkuji Vám za to co píšete a hlavně za to, jak to píšete.

3 0
možnosti

pakoss

7. 7. 2012 9:26
Re: Pane Oulický,

R^!

0 0
možnosti

rezjirrezjir

7. 7. 2012 8:28
Ilegalita jak vyšitá

je tedy jasné, že církev nekolaborovala, tedy nemá právo na nějaké restituce, ale hlavně přesto ten proces je označen za vykonstruovaný. Úžasná konstrukce.

2 0
možnosti
AVBP

až vyrostu, budu politikem

7. 7. 2012 8:31
Re: Ilegalita jak vyšitá

Tak hlavně, že Vám vrátili ten Lidový dům. Přitom, co byli socani - zrádci, kteří kolaborovali s komunistickým režimem v míře větší než malé.

4 0
možnosti

pakoss

7. 7. 2012 6:39
Překrásný, věcný článek.

Ano, kardinál Trochta byl velký muž.

Hrdina.R^

3 0
možnosti

rezjirrezjir

7. 7. 2012 8:31
Re: Překrásný, věcný článek.

ale tak jej dehonstuje autor článku, tak to se hned tak nevidí. Nechává jej dělat ilegalitu, aby ho pak nechal odsoudit pouze v divadelním procesu. Buď tam byla skutková podstata, nebo nebyla.

2 0
možnosti
T

Tuneboy

7. 7. 2012 4:15
Vážený pane Oulický,

dovoluji si Vám poděkovat za tento exkluzivní článek. Kéž by všichni redaktoři měli takto vytříbený cit nejen pro psaní, ale především pro práci s historickými fakty a materiály. Ačkoli lze očekávat přes veškerou hodnotu tohoto článku i urážlivé reakce - ona totiž pravda může být pro jistou skupinu lidí i po těch letech nepříjemná - pevně věřím, že se Váš příspěvek setká s přízní lidí toužících po Pravdě, Spravedlnosti a Lásce a pomůže mnohým k pochopení brutality komunistického režimu. Těším se na další Vaše texty, pane Oulický! [>-]

3 0
možnosti
MF

falm

7. 7. 2012 6:17
Re: Vážený pane Oulický,

Já se budu z pera téhož autora také těšit na další texty. Např. o Juliu Fučíkovi nebo Marušce Kudeříkové. aby to bylo vyvážené.

1 0
možnosti
JK

jaroslav_1

7. 7. 2012 3:48
...

Ani osobní kvality jednotlivých duchovních nemohou zvrátit fakt, že katolická církev je kromě jiného například silně prostoupena modlářstvím, což je věc, kterou Písmo odsuzuje jako něco odporného v očích Boha.

2 0
možnosti
MP

Vrah

7. 7. 2012 10:55
Re: ...

Zkuste se seznámit s důvody, proč tomu tak je. To, co vám může jako modlářství připadat (konkrétně třeba způsob úcty světců), mají obstojně argumentačně podložené. To, že s tím nakonec v této podobě stejně nesouhlasím, je ale výsledek poctivé snahy pochopit cizí názor a hledat jeho silná místa namísto prvoplánového útoku na projevy lidové zbožnosti (může opravdu nabývat rozměrů až obludných). Není argumentačně poctivé hodnotit jen podle prvního dojmu a vnějších znaků a používat přitom silná slova o modlářství. Konečně nepochybuji k tomu, že se Pán Bůh přiznává ke svým dětem, ač je nachází v různých „jednotách“ (jak tomu říkala stará Jednota, odmítajíc název církev) – mezi katolíky, pravoslavnými či evangelíky. Dejte pozor na sudičství; myslím, že sudičství, kterému chybí láska, je v Božích očích neméně odporné. „Bych jazyky lidskými mluvil i andělskými, a lásky kdybych neměl … kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, lásky pak kdybych neměl, nic nejsem.“

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....