Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Pane Oulický, takoví lidé, jsou jste Vy, mi jsou směšní. Bojíte se, že tato republika bude zaprodána Rusům? Já se naopak obávám, že celá slavná Evropa to vede tak slavně, že nakonec se sem vliv Rusů možná doopravdy vrátí, ale ne vinou nějakého Zemana, nýbrž vinou Vašich milovaných Němců, Rakušanů, ale i Francouzů, Britů, Nizozemců, Švédů apod. To oni otevírají Evropu lidem, oproti kterým Rusové jsou ještě vrchol kultivovanosti a tradičních evropských hodnot. Při všech výhradách, které mám k Rusům, a že těch výhrad je hodně a nejsou malé, pokud mám volit mezi Ruskem a těmi kluky z mešit, neváhám a volím Rusko jako menší zlo.

6 1
možnosti
Foto

Já volím tradiční evropské hodnoty, kam nepatří ani "kluci z mešit" ani autoritativní "báťuškovský" systém v Rusku.

2 4
možnosti
SB

To je moc pěkné, že volíte tradiční evropské hodnoty bez kluků z mešit, ale má to jednu vadu na kráse: Ty západoevropské státy, ke kterým tolik vzhlížíte, se Vás před nějakými třiceti lety zapomněly zeptat na Váš názor a těm klukům z mešit své hranice a svá velkoměsta otevřely. Je krásné, že volíte západní Evropu bez těch kluků z mešit, ale to je stejné, jako kdybyste volil Ludwiga van Beethovena. Obojí by bylo skvělé, kdyby to existovalo. Ale ono bohužel neexistuje již ani jedno, ani druhé. Beethoven neexistuje již od roku 1827 a Evropa bez kluků z mešit je už ve stejném nenávratnu, jako Ludwig van Beethoven.

3 1
možnosti
Foto

Já nemluvím o volbě států, ale hodnot. Proto prosím, nepodsouvejte mi podobná tvrzení, která předvádíte v příspěvku, na nějž reaguji.

Nechápete-li rozdíl mezi slovy stát a hodnota, pak nechoďte ke mě diskutovat, protože není o čem diskutovat.

1 2
možnosti
SB

Ale ty tradiční evropské hodnoty už existují pouze na papíře v učebnicích dějepisu. Jak chcete volit něco, co už není? Já bych stokrát raději západní Evropu bez kluků z mešit než tu, která existuje v současnosti, ale to bych si rovnou mohl přát sedmimílové boty, kouzelný ubrousek "stolečku, prostři se", kouzelného osla "oslíčku, otřes se" nebo Neználkovu kouzelnou hůlku. Když něco neexistuje (a tradiční Evropa už neexistuje), tak se o tom mohu bavit v akademické teoretické diskusi, ale to je asi tak všechno, co s tím mohu dělat. Prostě tradiční Evropa s tradičními evropskými hodnotami už zmizela. Paradoxně možná právě my a několik postkomunistických zemí jsme poslední výspou této zanikající civilizace: Okrajově jsme k ní přeci jenom patřili a zatím u nás není tolik kulturně odlišného obyvatelstva.

1 1
možnosti
Foto

Omyl, který zde rády podporují i multikulturně založená média .... tradiční hodnoty obhajuje a reprezentuje velké množství konzervativně uvažujících lidí, stran a hnutí.

Jinak, tradiční evropské hodnoty se snaží jako celek hájit i většina křesťanských církví, jejichž počet příslušníků v Evropě jde do desítek milionů lidí, ne-li o řád výše ....

1 3
možnosti
SB

Jak chcete tradiční hodnoty obhajovat ve světě, který už je prostě jiný?

Za prvé už mezi námi nežije jedna skupina tradičních Evropanů, která se výrazným způsobem podílela na tvorbě naší kultury, historie, technologií, umění, vědy apod.. Ti lidé zmizeli v plynových komorách německých koncentračních táborů. To je jeden důvod, proč tradiční Evropu už obnovit nelze. A druhý důvod jsou ty desítky milionů přistěhovalců, které já nazývám "kluci z mešit".

Tradiční evropské hodnoty může hájit, kdo chce, ale už jsou bohužel nerealizovatelné.

1 1
možnosti
Foto

To je Vaše vize. Já vím, že je spousta lidí, kteří hodlají tradiční evropské hodnoty, kam patří i svoboda jednotlivce, kam patří právo na osobní integritu, právo na život, a celá řada dalších hodnot, hájit a obhájit.

Jen mnozí politici ve snaze udržet si posty, pozice, dělají ústupky těm, kteří našich svobod chtějí zneužít proti nám samým. A to vše ve jménu jakéhosi pseudohumanistického multikulturalismu.

1 1
možnosti
AK

A ona snad už snad nebyla zaprodaná? Lidé jsou zvláštní,  když mají krátkou paměť:-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....