Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K64a91r20e87l 22R59a27d45a

28. 7. 2013 15:05

Neexistující účetnictví není žádný problém. Vaše příjmy (tedy pouze ty zdaněné) eviduje finanční úřad i Čssz . Pokud vím, i ve Spojených státech to funguje tak,  že majetek u ktrého nemůžete prokázat, že jste ho získal za zdaněný příjem, je dodatečně zdaněn. Jestli je to i s pokutou nevím. Snad to někdo upřesní.

To jen u nás se vymýšlí stále nové záminky proč to nejde.

2 0
možnosti
Foto

Ano, právě, že zdaněné příjmy. A v tom je celý problém. Jste si totiž jist, že veškeré majetky se pořizují jen ze zdaněných příjmů? Co věci, které lze zahrnout do účetnictví? A pak nastává problém absolutní neprůkaznosti těchto čísel bez podrobnější daňové evidence.

1 1
možnosti

koukám kolik lidiček by asi mělo problém prokázat majetek.ve světě normální věc stejně jako že neexistují anonymní akcie.u nás obrovskej problém.nevidím důvod proč se stydět za to že vlastním jakési papírky.rozum mi to nebere.důvod může bejt jedinej.to jak jsem se k nim dostal, byla lumpárna.stejně tak majetek.mám li příjem za rok 100 mega nevidím problém doložit že jsem jej měl a koupil jsem si třeba  třeba parník.nemám li příjem 100 mega a mám parník je zcela evidentní že jsem lump a darebák a patřím za katr..ale kdo by o sobě prohlásil že je zloděj že jo?:-Psamo že je to nadsázka..aby se zase někdo nechytal slovíček třeba o parníku.

1 1
možnosti
Foto

Nemám problém s tím prokázat majetek. Mám problém s tím nechat se buzerovat státem jen proto, že si někteří naivkové myslí, že majetková přiznání vyřeší problém se státní zlodějnou.

2 1
možnosti

Víte, je strašně hezké vést úvahy. Jenže, čím méně znalostí, tím i logicky větší pravděpodobnost špatné cesty. Třeba - ono důkazní břemeno je na žalobci jen v případě obchodních sporů, nikoli u činů trestních. Laicky řečeno, u obchodních sporů soudce čeká, co mu strany přinesou či snesou a na základě toho rozhodne. V případě trestních činů nikoli - tam je soudce nadán ze zákona i aktivitou při hledání důkazů.

0 1
možnosti
Foto

Jistě, ale pořád nemusíte prokazovat, že jste něco neudělal, naopak musí Vám být prokázáno, že jste něco udělal .... chápete to?

1 0
možnosti

Jsem přesvědčený, že v určitém okamžiku k prokazování původu majetku dojde. Majetní si přece nenechají  zprivatizovat svůj majetek tak, jak to udělal stát v devadesátých letech. Pochopitelně to nebude orientováno retroaktivně.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas. 

Nezmínil jste ještě jednu drobnost. Majetková přiznání již existují dnes. Nevím o tom, že by nějak postihly třeba Grosse.

0 0
možnosti

Ano?

To je nějaká novinka?

A jak se ten formulář jmenuje?

0 0
možnosti
Foto

Katolická mafie nechce přiznávat majetky - to se nedivím;-D;-D;-D

2 5
možnosti
Foto

K47a13r11e30l 85R38a38d27a

28. 7. 2013 14:57

Jak jste na takovou hloupost přišel?  Při zápisu do Zemských desek a později do katastru se uvádí i původ zapisovaného majetku (kupní či darovací smlouvy).

2 0
možnosti

Myslím si, že retroaktivita je v našem zákonodárství nežádoucí a že tedy zavedení majetkových přiznání nic z již ukradeného nepostihne.

Přesto si myslím, že majetková přiznání jsou velice naléhavě potřebná - jde totiž o současné a budoucí zlodějiny.

Představoval bych si vyplňování MP každé 3 roky.

Co ti za tu dobu v majetku přibylo?

Benzinová pumpa s myčkou a restaurace za 45 mil.? Jak vypadala tvá daňová přiznání za ty 3 roky? Zdanil jsi celkem 60 mil.? Tak buď zdráv a nově nabytý majetek si ve zdraví užij - nechceme od tebe ani korunu.

Zdanil jsi 3 mil.? Tak k rozdílu přičteme ten nový Mercedesík a dovolené v Karibiku. Z toho zaplatíš daň, sankci za to, žes to nepřiznal sám a penále že platíš pozdě. Ty sankce mohou být velmi vysoké. Ve Velké Británii pokud někdo neuvede vlastnictví bankovního účtu (třeba v zahraničí), může sankce činit i 100% částky, která na účtu je. K tomu daň, penále. To se může hodně nevyplatit. A skončí kecy typu, že mu na to půjčil strejda. Finanční úřad se podívá na přiznání strejdy a je mu jedno, komu pošle výměr. Tomu s novou benzínkou nebo strejdovi...

1 0
možnosti

Vaše představa je sice hezká, ale bude fungovat jen za předpokladu, že ona pumpa s restaurací bude v ČR, možná ještě někde v EU. Pokud bude mimo EU, těžko se to někdo dozví. Dovolená v karibiku může stát 30 tis. stejně jako 300 tis. nebo 3 mil. Kolik budete dodaňovat ? A jak FÚ přijde na to, žes byl na dovolené v Karibiku ?

A co nikde neregistrovaný majetek ? Listinné akcie, firmy vlastněné z daňových rájů, fyzicky vlastněné zlato apod. Jak to chcete hlídat ?

Kdepak, opravdoví lumpové si toto dokáží ohlídat. Byrokracie postihne jenom slušné lidi.

Ale na druhou stranu : stoupne zaměstnanost na finančních úřadech.

0 0
možnosti
Foto

N93e39l46a 88P64a98l71o38v48á

27. 7. 2013 12:55

Nemám vyhraněný názor, jestli PRO nebo PROTI.

Ale i v případě skartovaného účetnictví lze příjmy dohledat. Má je Správa soc. zabezpečení, která je archivuje u každého jednotllivce za celou dobu jeho výdělečné činnosti pro pozdější výpočet důchodu. Takže není problém se kouknout třicet let zpátky, a to i na další příjmy, protože z většiny se odvádí soc. pojištění.

1 0
možnosti
Foto

Má to jeden drobný háček ..... i sociální pojištění se odvádí na základě příjmů očištěných od daňově uznatelných výdajů, ale rozumím této Vaší námitce.

1 1
možnosti
Foto

Majetková přiznání ano, ale zároveň i změny zákonů. Dlužníkovi dokazovat úmysl je nesmysl. Nezaplatil jsi co jsi měl - trestný čin a basta. Máš majetek za miliardu a na daních jsi zaplatil pár tisíc. Už jsi bez majetku.

1 1
možnosti
Foto

K dodanění není potřeba speciální zákon o majetkovém přiznání. Postačí jen lepší kontrolní činnost příslušných úřadů zcela v rámci současné legislativy ....

Navíc, uvědomte si jedno, že trestnost většiny trestných činů končí uplynutím promlčecí doby. V případě celé řady majetkových trestných činů je tato doba maximálně desetiletá. U závažnějších trestných činů pak může být až dvacetiletá.

Píšeme rok 2013. Trestné činy spáchané před červencem 1993 jsou ze zákona promlčeny ... samozřejmě, existují určité vyjímky, kdy se promlčecí doba prodlužuje, ale tam musí být učiněny konkrétní kroky proti konkrétním osobám.

1 0
možnosti

Stoprocentně si nejsem nikým jist, zvláště v tomto Kocourkově a proto říkám....

Majetkové přiznání ANO!

1 1
možnosti
Foto

Na základě Vaši nejistoty? Nemyslíte, že z hlediska práva je to dost málo?

Na základě nejistoty můžeme po vzoru Hitlera začít budovat koncentrační tábory ... taky nemáme jistotu, jestli pan XY náhodou nespáchá nějaký trestný čin ....

0 1
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....