Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Oulický, tak Vy jste mi opět věnoval článek. Pokud se nepletu, tak již druhý.

To je od Vás moc milé, zvláště, když jej pochválil sám pan Hřebíček.

Jen pan Jiří Řezník ne a ne Vás pochopit...

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že těch nechápavých bude více, pane Petříku :-P

1 0
možnosti
Foto

Vy al njste v té církvi vaté sám, pane Oulický. Je tam mnoho různých indviduí, které mají lakotnou a vyděračskou povahu a Vy je přitom ani neznáte.

0 1
možnosti

Pane Oulický, nejste v tom sám. Takto se "drze přiznal" i papež František:

„Hlavy církve byly často narcisté, obklopení dvořany, kteří jim lichotili a sváděli je ke zlu. Dvůr působí na papežství jako mor.“

1 0
možnosti
Foto

vy a pan Petřík máte jedno velké společné kouzlo...ani jeden nebudete zřejmě v reálném životě špatnej chlap, ale Vaše vyjádření jsou někdy jak z agentury "Bear Service";-)

3 2
možnosti
Foto

Vladimíre, a domníváte se, že na podobné snůšky nesmyslů se již dalo reagovat jinak, než takto? :-)

2 0
možnosti

Ještě k jedné věci byste se měl pane Oulický přiznat. Když v r. 1924 mělo acibiskupství olomoucké platit za své zaměstnance socialní pojištění,tak zapřelo,že něco vlastní a prohlásilo, že ten majetek je veřejným fondem.

A nejvyšší správní soud musel tomu arcibiskupství dokazovat, že jaksi by to pojištění mělo platit, protože jest to jmění sloužící jen k sustenci olomouckého arcibiskupa.

Viz podrobněji Sociální revue. Ročník V. 1924, s. 279-282.

A viz též Sociální revue. Ročník VI.  1925, s. 417-421.

0 0
možnosti
Foto

Já se Vám tedy přiznávám, že jsem taky postavil Karlův most, ale teď jste mi vyrazil můj úplně poslední trumf, moje úplně poslední křesťanské tajemství ;-( .... můj život je úplně obrácen vniveč

;-D;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Na Petříka nereagovat. Nikam to nevede, je to jako bavit se s flašinetem, stále stejná písnička. Navíc debata s někým, kdo o daném tématu neví skoro nic a musíte mu vysvětlovat i samotné základy, je jen ztrátou času a zkouškou trpělivosti. "Aniž mecte perel svých před svině," to nám v podobných případech radí evangelium. Článek jste napsal zajímavě a vtipně, jako protestant bych možná odpověděl jinak, ale nemůžu to říct s jistotou, protože Petříkův výtvor jsem nečetl a ani tak nehodlám učinit. Zdravím Vás srdečně.

6 0
možnosti

Jako protestant byste reagoval stejně :-)

To v případě Petříka. 

Ve výkladu dějin jinak. ;-)

2 0
možnosti
Foto

... ach jo, jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet ...

2 3
možnosti
Foto

Vítám Vás, paní Bergerová, přišla jste se pomstít za debatu pod článkem o potratech? No, ale to pozdě. Já už se přiznal ke všemu a jednotlivosti už rozebírat nehodlám ;-)

3 0
možnosti

Doufám, pane Oulický, že se přiznáte a přihlásite k následujícm výrokům:

Na něho (Hitlera) se díváme, jako na mimořádný prostředek Prozřetelnosti boží“ (Dr. Ferenčik, rožmberský farař ve Smene, 13. 3. 1940

Monsignor Messik  Vajda v květnu 1940 ve Sliači prohlásil: "... 90% katolického kněžstva na Slovensku se duševně ztotožňuje s Hitlerem a modlí se za jeho vítězství."

Samotný Tíso pak prohlásil 7.9.- 1941 v Považské Bystrici, že "sociální zásady tlumočené papežskými encyklikami a zásady národního socialismu jsou totožné.

„Hitler byl tím božím prstem, který ukázal cestu, který uskutečnil to, co se muselo stát“. Mach v Nitre 25. VIII. 1940.

„…. Poukazujeme jen na opětovné projevy samotného Hitlera, který se stále odvolává na Prozřetelnost, na Boží pomoc a bohabojně přizvukuje, že je jen nástrojem v rukou spravedlivé Prozřetelnosit.  (Tuka, Gardista  1.1. 1942) A to v situaci, kdy Gardista 19. 9. 1940 napsal, že "díky vůdcům slovenské sociální revoluce a především ministru Machovi vidíme, jak denně putuje jméní z ruk Židů a Neslováků do ruk naših slovenských. Atd. Atp.

2 0
možnosti
Foto

Já to říkám pořád, že Vám to čtení nějak nejde, pane doktore, já se tam přiznal i k mnohem horším zločinům ;-)

3 0
možnosti

Muaím ocenit intelektuální úroveň Vašeho příspěvku, ale záhadou zůstává, co má KDU-ČSL společného s křesťany? Panu Petříkovi nešlo o křesťany, ale o snahy jedné z mnoha politických stran, sdružených v Národní frontě.

0 2
možnosti
Foto

TTuto záhadu Vám, pane doktore, jistě rád vysvětlí pan Petřík ;-)

1 0
možnosti

Pane Jiří, určití lidé ještě stále žijí v bludu, jak to předváděl například komunistický ministr - Zdeněk Nejedlý. Chodil po městě ozářeném sluncem s otevřeným deštníkem a když se ho ptali, proč tak činí, odpověděl, protože v Moskvě prší. Nezaslouží si takoví lidé spíše politování než údiv?

5 0
možnosti

Nejedlý je tragikomická postava naší historie. Tragická v tom, že ten dědek ani snad netušil co činí a komická asi pro stejný důvod. 

Díky Nejedlému došlo ke zkreslení naší historie alá výklad Jirásek. Bohužel, toto pořád přežívá jak bylo možné vidět i na chlastometru z Hradu a jeho vyjádření o knížeti Václavovi.

5 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....