Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Třeba akce vzbuzuje reakci, například absolutně nelze pochopit, proč se tak navážíte do komunistů a srovnáváte je s nacisty, když Julius Fučík zveřejnil v Tvorbě 17. ledna  1936 článek Všední život v třetí říši (s. 39), v němž bylo zvýrazněno, že "v katolických krajích roste protifašistické smýšlení. Zvláště katolické svazy mládeže ... vyvíjejí čirou aktivitiu. Sebevědomí katolického obyvatelstva tím nesmírně vzrostlo a dnes do katolických krajů SA nebo členové Hitlerovy mládeže v uniformě si netroufají".

Tedy je evidentní, že katolíci s Hitlerem nekolaborovali, což je tedy v komunistickém tisku hodnoceno jako pozitivní fakt. Proč tedy házíte nacisty s komunisty do jednoho pytle?

Z pouhé nevědomosti?

0 0
možnosti
Foto

Aha, tedy to, že někdo tvrdí, že nějaká ideologie je zločinná je stejné, jako volat po zabíjení lidí?

Pane doktore, uniká my trochu logika Vašeho příspěvku. I tak Vám za něj děkuji a jsem rád, že i někdo další odhalil, že křesťanství a nacismus k sobě opravdu nepatří, jak rádi mnozí oponenti používají ;-)

2 0
možnosti
Foto

Ale jak pro vás, tak pro mě, a třeba pro Černého z toho vyplývá, že je výhodnějši diferencovat, diferencovat a diferencovat.

0 0
možnosti
Foto

Pro pana Černého, pane doktore, jsem na to alergický a vy nejste lékař, abyste tuto mou alergii mohl nějak více pokoušet :-P

1 0
možnosti
Foto

Pro pana Řezníka: nacisty a komunisty nehází do jednoho pytle jen pan Oulický, ale i mnoho renomovaných historiků. Namátkou Paul Johnson v Dějinách 20. století, konkrétně kapitola Běsi. Bullockův paralelní životopis Stalina a Hitlera je také vypovídající. Naši zákonodárci i první prezident bohužel zaspali a nepostavili komunismus mimo zákon. Teď už to nenapravíme.

Pro pana Oulického: Děkuji za nformace.

2 0
možnosti
MK

Ale napravíme...;-)

2 0
možnosti
MK

To, že katolíci byli proti nacismu, neznamená, že by nemohli být proti neméně zločinnému komunismu. :-) Vždy nacismus a komunismus je jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet.

6 0
možnosti
Foto

Jistě, pane Kavko. Ale jestli mohu doporučit - navlékněte si nejprve rukavičky.

Protože budete-li fackovat bez nich, mohl by někdo z opačně naladěných diskutujících nabýt dojmu, že katolící jsou násilníci.

Děkuji za pochopení. Nemyslela jsemto jako žert ;-O.

0 0
možnosti
Foto

Vz jste nam jednoduse neodhalil fakt, ze komuniste vzdy jednali podle hesla, ze ucel sveti prostrdkz a pokud se jim neco zrovna ted hodilo do kramu a mohla to byt dokonce obecna pravda, tak to v ten moment vzuzili, abz zas podle potreby zatratili. Oni nejsou autoritou, o kterou se da opirat. V diskuzich jsou nekonzistenti. Konzistentni jsou pouze v otazce nasili, ktere dokazali bez skurpuli vyuzit vzdy, kdy se jim to hodilo. Oni se vrazdili i mezi sebou, tak byli v teto otazce konzistenti.

2 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....