Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prostě lidi s komunistickým viděním světa, jako je pan Petřík a pan Chrástek, stejně musí přijít prudit i pod takovýto článek ..... jako by nestačilo, že jeden ze spolupachatelů této hrůzy, Max Rostock, nebyl popraven, ale místo toho sloužil komunistické státní bezpečnosti. Podobně jiný ze spolupachatelů, Wilhelm Leimer, byl již v té době agentem NKVD, tedy další komunistické rozvědky ......

Nemluvě o ideologickém zneužití této tragédie komunistickým režimem za minulé epochy u nás, kdy komunisté z Lidic dělali takřka vzornou komunistickou vesnici (co na tom, že třeba rodinu Horáků by bez této tragédie nejspíše stejně čekala perzekuce, mučení i vraždy od bolševiků.

Nechcete v tomto případě raději držet hubu a šoupat nohama?;-O

1 0
možnosti
Foto

Farář Josef Štemberka si rozhodně zaslouží úctu na rozdíl od "kradinála" Duky, jak píšete.

2 1
možnosti
Foto

Já už tam ten překlep mám zase ;-D a v Boskovicích z toho dolšo k orgastické křeči :-P

1 1
možnosti
Foto

Díky za připomenutí. R^

1 0
možnosti
LJ

O P. Štramberkovi lze na internetu nalézt mnoho informací. Jen pro zajímavost: měl být už v penzi. S rodnými sestrami měl připravené bydlení, stěhování odložil o několik dnů. Požádal ho o to jeho nástupce, který nebyl připraven ke stěhování. Den před tragédií byl na Kladně skládat zkoušku z němčiny. Stavil se tam za kamarádem farářem a domů se vracel večer. Lidé ho varovali, že v Lidicích je gestapo. On odpověděl, že tam musí. Podle některých svědectví mu gestapo nabízelo volný odchod. Několik gestapáků z Kladna bylo po válce vyslýcháno. Z jejich výslechu vyplývá, že se s muži ve statku modlil a pak jim žehnal, s největší pravděpodobnosti šlo o hromadné rozhřešení. Jen jede z mužů se ho neúčastni. Šel stranou a snažil se podřezat si žíly. Gestapo mu v tom zabránilo.

0 0
možnosti
Foto

Když jsem položil asi před měsícem dotaz panu kardinálovi ohledně beatifikačních procesů českých mučedníků 20. století, zaznělo v odpovědi pana kardinála i jméno Josefa Štemberky. Myslím, že jeho beatifikační proces bude v dohledné době fakticky zahájen, při čemž dle vlastních slov pana kardinála, v tomto případě by žádné překážky snad ani být neměly.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS