Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma!

V jiných případech se postupovalo jednodušeji - můj vzdálený příbuzný, který měl údajně informace o smrti Jana Masaryka, skončil před svým domem pod koly černého automobilu neznámé poznávací značky.

1 0
možnosti

J43o71s70e82f 51P67o76t14r

21. 2. 2015 23:46

Anglická ateistická vědkyně Kathleen Taylorová , autorka knihy "Brainwashing", v této knize tvrdí, že první tři čtvrtiny 20. století byly ve znamení světového frontálního útoku ateismu k získání moci. Jedná se o Sovětský svaz, Mao ce tungovu Čínu, Pol Pot v Kambodži, komunistické revoluce v Africe, v Latinské Americe. |Podle Taylorové byl celkový počet obětí kolem 100 milionů většinou nevinných lidí. Jen pro SSSR  Solženicyn mluví o 55 milionech.

Historie je historie, důležité je jaký je výsledek těch lidských obětí. Výsledek je žádný. Žádná vnější síla, žádná mezinárodní agrese, ale jen zevnitř vyhnívající proces, který způsobil, že ateistické idee o světovládě jsou mrtvé.

Kardinálním vzorem je SSSR, kde při instalaci ateistického komunistického hnutí byla zavražděno na 55 milionů lidí, a při jeho demontáži se nenašel ani jediný člověk, který by za tuto ideu obětoval život. Tak přitažlivé pro lidi jsou ateistické myšlenky.

1 0
možnosti
Foto

A víte v čem spočívá skutečné hrdinství pana Toufara.  V tom, že se přiznal k tomu, že manipuloval s křížkem. Jinak by si všichni ti  kteří dosvědčili, že ten pohyb křížku viděli, šlo si do lapáku hačnout pro klamání úřadů. A falešnou výpověď.  Ti bigotní materialisti v žádné zázraky přece věřit nemohli.

Přitom tam skutečně opticky k pohybu křížku došlo, protože samozřejmě, když farář Toufar ukázal na křížek, tak všichni na něj zaměřili pohled.

A mohlo klidně dojít ke skutečnému pohybu křížku.

Zbytek už zařídil ten kovář.

1 5
možnosti
Foto

Kdyby Josef Toufar nezemřel, nejspíše by to mělo fatální následky pro některé z obžalovaných v procesu Machalka a spol. - lze předpokládat, že nejméně Vít Tajovský by nejspíše dostal trest smrti a podobně toto lze předpokládat u Mastiliaka. Sám Josef Toufar by pak asi byl též popraven.

Jeho "přiznání" ale nikdy StB nepoužila - musela by vysvětlovat, co je s tím, který se přiznal. I proto o Číhošti v procesu před velikonocemi 1950 nepadlo ani slovo.

Jinak, což je velmi málo známé, režim již v roce 1965 (!) tento proces označil za nezákonný, neboť obžalovaní před soudem odvolávali svá vynucená přiznání, jenže tato odvolání soudce odmítal jako lži.

9 0
možnosti

Josefa Toufara je škoda, jako každého dobrého člověka. Odnesl to ošklivě a takových lidí byla spousta a nebyli to jen kněží. Je nutno si ovšem uvědomit, že katolicismus a komunismus jsou konkurenční totalitní ideologie a že proti sobě vždy postupovaly naprosto nesmiřitelně.

Mění ale Toufarův smutný konec něco na tom, že římská církev chce nastolit středověké pořádky? Že jejím hlavním cílem je podrobení všeho křesťanstva a všeobecná rekatolizace? Že se vždy jasně vymezovala proti jakýmkoliv emancipačním snahám  bezmajetných a bezprávných lidí? Že jí ani obyčejná demokracie nevoní?

Jestli středověkem nazýváte to, co se dělo v Československu v roce 1950, jak potom nazvat to, co se dělo v Chorvatsku jen o pár let dříve? Největší náboženský masakr, spáchaný katolíky na pravoslavných Srbech, za laskavého dohledu Vatikánu, který rovněž zařídil úklid viníků do bezpečí, když jim hrozilo potrestání.  O život přišly statisíce lidí a jako nejjednodušší odpověď na otázku, proč to chorvatští katolíci udělali, můžeme uvést, "protože mohli". A podobně to bude vypadat všude, kde se římská církev dostane k absolutní moci.

1 15
možnosti
Foto

Váš příspěvek je hloupý a odporný. O jeho lživosti se nebudu více rozšiřovat.

Ne, ŘKC nechce nastolit žádné středověké pořádky. Jejím cílem není žádné porobení kohokoliv, ale jen a pouze spása všech duší. Vzhledem k činnosti ŘKC v rámci ekumenických snah ji nelze ani podezírat z nějaké snahy o rekatolizaci.

Ano, Chorvaté se odporně chovali k mnoha jiným lidem, nebo lépe řečeno chorvatský režim. Dohled Vatikánu však nebyl žádný, natož laskavý - zde úmyslně a vdomě lžete. Ano, jeden z prelátů pomáhal nejen chorvatsým válečným zločincům, ale i nacistickým zločincům k útěku před světskou spravedlností. Nebyl však zato Vatikánem nijak chválen, naopak byl za to velmi tvrdě plísněn. Otázka vraždění v Chorvatsku však nebyla otázkou katolické církve. Další zbytečný a prolhaný plivanec vy odporný sprostý pomlouvači.

Ještě jeden nemístný prolhaný příspěvek a smažu veškeré Vaše příspěvky z této diskuse.

8 0
možnosti

Ano, byla to doba dosti hrozná. Lidi z mé rodné vsi nejvíc zasáhl případ Babice, je to od nás kousek. Ten agent Malý, který do všeho svého bývalého spolužáka p. Bulu zatáhl, byl pěkný křivácký zmetek už na gymnáziu, říkával můj strejda. Navíc Malý vyprovokoval další případ, předstíral spojení se zahraničním odbojem. Soused vedle nás schoval na půdě nějaké zbraně. Pak byly ty zbraně "nalezeny" při domovní prohlídce, byl to proces s celou skupinou, soused dostal provaz. Lidi byli tehdy hodně tímto terorem vyděšeni, nevěděli, co bude ještě následovat. Moji rodiče všechny ty lidi znali, byli to samí dobří a poctiví lidé. Bylo jasné, že tihle prostě nějakým způsobem byli "vybráni" za oběti, aby byli vystrašeni ostatní lidé, aby jednak ochotněji vstupovali do družstev a aby se snadněji dali odtrhnout od víry - zabili pastýře a stádo rozehnali;-(.

Když pak tahle doba temna pominula, nedivte se, že lidé byli s tím socialismem jakž takž smířeni.

2 0
možnosti
Foto

Já také nikoho nesoudím, rozhodně ne pak ty, kteří prostě v tom systému nějak chtěli přežít.

Děkuji za reakci.

0 0
možnosti

J33a34r81a 48R83a55n62k

21. 2. 2015 19:37

:-) jsem prvni, karmaR^R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....