Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každý jednotlivý případ je nutné posuzovat jako individuální, konkrétní případ, nikoliv jako selhání instituce. Zvláště v případě kauz tohoto typu.

0 0
možnosti
PS

Je myslim na case, aby si cirkevni vrchnost prestala hrat na celibatni asexualy a toto od knezi a reholniku bezvyhradne vyzadovala, pokud v ni chteji slouzit a pracovat.

Kdyz bude celibat dobrovolny, pak se z podobnych excesu ala Pater Puvak nebudou delat afery, ktere cirkvi v ocich verejnosti silne skodi a myslim, ze ji to v ocich normalnich lidi zvedne kredit minimalne v tom, ze se ukaze, ze jsou "taky jenom lidi" a ne ne neco vic, jak ostatni.

Je vsak treba poznamenat, ze za sex s nezletilym, by onen knez dostal cervenou kartu i u obcanskeho soudu, to je bez debat.

Homosexualita, byt si o ni muzeme myslet cokoliv, je pokud vim jiz nejolik desetileti v Cesku legalni, takze za ni mu nic nehrozi.

0 0
možnosti
JP

Pane Stejskal, Vy byste to chtěl posouvat podle chybného jednání, ale tak to nejde. Pokud budou lidé dělat chyby, a stavit podle nich morálku, nikam to nepovede. Kdyby se takto chovali spojenci za 2.světové, přijali by světovládu Hitlera. Ale oni řekli Chabmerlainovými ústy: "Ani jeden ústupek fašismu". Kněží jsou muži, kteří se zřekli svého přirozeného života pro život nadpřirozený. Podobně svatá Anežka si zvolila za ženicha Krista, sloužila celý život potřebným chudým a nemocným. Dodnes je přínosem pro náš stát.

0 0
možnosti
Foto

Je to celé nějaké divné, ale Vaše argumenty jsou logické, takže tentokrát souhlas R^

Kdyby nešlo o kněze, tak by se tento případ takto určitě nerozmazával.

3 0
možnosti
Foto

Přesně, jak říkáte .... kdyby to nebyl kněz, ani pes by po tomto neštěkl ...

Jen mám někdy pocit, aniž bych popíral, že i mezi duchovními může být pěkný darebák, že celá řada podobných kauz stojí "na vodě" .... jinými slovy - pokud selže Franta Vopršálek z Dolní Lhoty, maximálně ho zdrbnou místní babky, pokud je ale Franta současně knězem, hned je to i v televizi ....

0 0
možnosti
JS

Lituji, ale tomu knězi naprosto nic nevyčítám. Pokud se něčím provinil, tak možná pouze proti církevním ustanovením. Jako lidské bytosti mu nic nebrání domlouvat si sex s kýmkoliv a kdekoliv. Jeho obvinění považuji za zločinnou policejní provokaci, kterou naše zákony zakazují. Zdůrazňuji, že i když jsem pokřtěný s církví nemám a nechci mít nic společného .

1 0
možnosti
JP

K lidské bytosti patří také možnost darování sebe sama. Pokud tomuto daru zůstanu věrný, byl můj dar skutečně lidský. Pokud své neodvolatelné darování zradím, jsem zrádce a ponížil jsem své lidství, celá společnost je nízkými činy snižována. V ryzí společnosti platí slovo. Nikdo mě přece nenutil, abych slíbil celibát nebo věrnost jediné ženě.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. R^:-)

3 0
možnosti
JK

Je tam pořád ten celibát, ten byl katolíkům čert dlužen. Nevíte, jestli se zase nechystá nějaký koncil, kde by ho zrušili? Zástupci Nejvyššího na zemi přeci mohou všechno.

0 1
možnosti
Foto

Jsem rád, že jste zpět na blogu, pane Oulický. A díky za velmi obtížné téma, s kterým naprosto souhlasím. Jde samozřejmě o selhání kněze, nikoli muže s homosexuální orientací. Pokud by pan Puvák nebyl kněz, nešlo by vůbec o nic (v případě, že jeho protějšek není pod zákonem, což je z Vašeho blogu a odložení věci polskými orgány již zjevné).

Mně přijde daleko horší ten kněz ze Šumavy, který dlouhodobě zneužíval mladou ženu (bylo zveřejněno před cca rokem).

Podobné věci se dějí i mimo církevní kruhy, o tom nemůže být pochyb. Zde je to prostě mediálně vděčné a pikantní.

Karma

5 0
možnosti
Foto

A někdy, bohužel, se to rádo rozmazává a nadsazuje

0 0
možnosti
Foto

Děkuji.

A zdravím – už jsme se tu dlouho nepotkali.

3 0
možnosti
LU

Je to veľká chyba kňaza, ktorý sa v dnešnej napätej dobe nezdôverí, že trpí nejakou sexuálnou úchylkou, ktorá sa dá vyliečiť resp minimálne navždy potlačiť. Je to teraz na jeho svedomí ako sa zachová.

Som zvedavý ako sa zachová cirkev, ktorá je dnes pod veľkým tlakom.

0 0
možnosti
Foto

Pakliže si myslíte, že homosexualita je léčitelná, jste na omylu. Potlačovat sexuální pud samozřejmě možné je, nikoli orientaci.

3 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....