Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Danny boy

24. 9. 2012 21:22
To vám máme věřit?

Věřící neustále omílají, že restituce nepůjdou do Vatikánu, ale nejspíš sami neví z čeho ten Vatikán platí chod svého státu. Náklady musí být obrovské. Má snad průmysl či zemědělství?Jistěže nesebere všechno. Něco musí zůstat, aby faráři, biskupové, řády atd. mohli žít, když jim český stát omezí přísun peněz (možná) . Vzhleden k ubývajícím věřícím je restituce velice šťavnaté sousto. Co sousto! Prostřený stůl.

4 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

24. 9. 2012 21:18
Slizkost farářů

je až příliš častým jevem na to, abychom se mohli domnívat, že mezi zneužíváním pacholat a orientací duchovních správců neexistuje nějaká příčinná souvislost. Málokdy jde na tuto profesi člověk fyzicky a duševně stabilní - takových je těžko změřitelné minimum. Naopak nevyrovnanými, mentálně neadaptovanýcmi jedinci se to mezi nimi čsto jen hemží. Pak se nedivme těm hrůzným číslům, 620 je jen špičkou ledovce, jehož základnu ani neznáme.

6 0
možnosti
K

kurnikšopa

24. 9. 2012 21:10
Autor by se měl dát

na turistiku, vodáctví nebo opravu kostela, poněvadž mu kape na karbid - % zneužívaní dětí nějakou skupinou lidí je nejvyšší v té jeho církvi za aktivního přihlížení a zametáním kauz pod koberec mafiánským vedením ve vatikánu. Za toto by měli být ti jeho pastevci pověšeni za něco do průvanu. Apropós - tenhleten klér by si měl vzít příklad z Ježíše, oženit se a nejlépe pravidelně si sexuální pud vybíjet...  S tím vymýváním mozků je to naprostá pravda, shrnutí je triviální - buď ovce, poslouchej naše příkazy a možná se přes očistec dostaneš do nebe... Neuvěřitelné, že tuto mantru dokázali udržet při životě  2000 let. Ohledně restuticí nemám slov - tak 25. únor nebude prolomený do roku 1919? Se divím, že pro náhrady plzeňský právník mareček bendů se solárním plantážníkem kasalem neprotlačili přezkum reforem Josefa II. Jo, kdy bude církev vracet majetky, které nakradla v době pobělohorské - Co bylo ukradeno, musí být vráceno, že?

6 0
možnosti
JK

korado

24. 9. 2012 21:49
Re: Autor by se měl dát

Církev v době pobělohorské  nezískala ani pětník.  Majetek odbojné šlechtě sebral Ferdinad III, který pak následně dal šlechtě, která mu byla věrná. Stejně tak vydal nařízení jakého náboženství je panovník, takového vyznání budou  podaní. Pište o věcech, kterým rozumíte a o kterých něco víte.

5 0
možnosti
PJ

PájaZítra

24. 9. 2012 20:58
čerstvej vtip od nás neznabohů

Víra je jako penis. Je dobré to mít, je dobré na

to být hrdý, ale není dobré to moc ukazovat na veřejnosti a moc se tím

ohánět kolem sebe. A už vůbec není dobré cpát to do svých dětí...

7 0
možnosti

pakoss

25. 9. 2012 12:01
Re: čerstvej vtip od nás neznabohů

dle statistik se cpe penis do vlastích dětí  /užívaje vaše výrazivo/ nejvíce v rodinách......jistě o tom víte.

nebo snad ne ?? 8-o

2 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....