Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M83i62c75h46a82l 39R93y10b40a

11. 11. 2012 9:15

Ale vždyť jste v samém začátku napsal, že katolík byl.

Já vím, že se vám nelíbí, že existuje něco, co vás  s ním spojuje, ale nic s tím nenaděláte.

A kdybyste se chtěl distancovat od všech katolických válečných zločinců, celý Idnes by vám nestačil.

14 3
možnosti
ZB

Nakonec se tu dozvíme,že válečné zločiny nebyly fašistické, ale katolické...nechcete ještě tvrdit, že Ježíš byl ukřižován na hákovém kříži?

4 10
možnosti
RH

Adolf Hitler byl katolík tělem i duší. Němečtí kněží a biskupové se rádi nechávali fotit v jeho blízkosti a žehnali nacistickým zbraním i vojsku. Vždyť většina příslušníků SS byla silně katolicky založená. Ostatně dnešní papež byl kdysi jejich nadějná mladá záloha. Bůh vás vidí pane Oulický a rmoutí se nad vašim překrucováním faktů. ;-(

20 6
možnosti
EK

Lidový člověk obzvláště má posvátnou povinnost, každý

ve své vlastní církvi, přinutit lidi, aby přestali

mluvit povrchně o Boží vůli, a skutečně

naplnili Boží vůli, a neumožnit znesvěcování slova Božího.

Neboť Boží vůle dala lidem jejich podobu, jejich podstatu, a jejich schopnosti. Kdokoliv kdo ničí Jeho práci, vyhlašuje válku Hospodinovu stvoření, boží vůli. Tudíž, ať je každý člověk činný, každý ve své vlastní církvi, jak chcete, a ať každý člověk přijme za svou první a nejposvátnější povinnost být proti komukoliv, kdo svou činností slovem či skutkem vystupuje mimo svazky své náboženské komunity a pokouší se dostat do jiné.Z toho důvodu dnes věřím, že jednám v souladu s vůlí všemocného Stvořitele: tím, že se bráním proti Židovi, bojuji za dílo Hospodina. [Adolf Hitler, z "Mein Kampf", překlad do angličtiny Ralph Mannheim.]

16 2
možnosti
ZB

Pokud někdo mluví o Bohu ještě nutně neznamená, že je katolík...Být katolík a být věřící člověk, třeba věřící v Prozřetelnost jako Hitler ( jiná forma Božího projevu...?) jsou dva rozdílné pohledy na svět a na život...

4 11
možnosti
OP

A když už jsme u těch katolíků předpokládám že Kardinál Alois Štěpanič (800 000 mrtvých za 2. světové války) také nebyl katolík co? Ve Vatikánu se asi spletli a místo exkomunikace ho svatořečily čímž přesně dali najevo co jsou zač.

15 2
možnosti
MR

M18i41l98a10n 95R70a93d73e51k

11. 11. 2012 0:31

ze se jako katolik nechoval, to je pravda, i kdyz je spousta vericich katoliku co se chovala taky svinsky. Nekteri jsou dnes svati. Exkomulgovan pokud vim nebyl. Ze nechodil do kostela? To jsou miliony  katoliku co tam nechodi.

14 1
možnosti
VK

To není odpověď k věci! Ne, že se jako katolík nechoval, on jím nebyl a katolíky, potažmo křesťany pronásledoval. To na rozdíl od těch, co se ke katolíkům hlásí, byť do kostela nechodí. Že ne všichni katolíci se řídí tím, čím by se řídit měli, je smutná věc, ale pořád to jsou katolíci. Žádný z nich však neprovádí masové zločiny a nepronásleduje křesťany.

Kterého ze svatých byste jinak označil, že se choval svinsky (jak jste napsal)?

4 19
možnosti
SB

Výborně napsáno !

Již se těším na volné pokračování této Vaší skvělé historické práce, ve kterém nám jasně vysvětlíte, že katolíkem nebyl ani Hitlerův věrný podržtaška Jozef Tiso.

20 4
možnosti
VK

Tiso byl sice katolík, stejně jako katolické bylo celé Slovensko (teda skoro), ale v daném případě byl hlavně nacionalista, takže využil příležitosti. Ostatně, on byl k samostatnosti víceméně i dokopán (tuším, že první adept místo Tisa, patrně Sidor, to nevím přesně, tuhle Hitlerovu nabídku odmítl). Že se zachoval špatně a přidal k nacistům, je fakt, na druhé straně mu toho asi moc nezbývalo. Fakt ale je ten, že třeba Horthy, který byl také na straně Osy, Hitlerovi maďarské Židy nevydal, v tom je Tisova nesporná vina.

3 17
možnosti
FP

A proč to řešíte? To nemáte nic lepšího na práci? Každy fanatizmus je nebezpečný! .... A vy jste fanatik par excellence. Rv

19 4
možnosti
VK

Není fanatik. To, že nemlčí k soustavným dehonestačním útokům na katolickou církev, ještě neznamená fanatismus. Prostě jen hájí to svoje, protože na rozdíl od jiných nejsou kopance do křesťanství trestným činem.

4 20
možnosti
IC

I74v64o 15C36e78r35m96a91n

11. 11. 2012 0:02

Lidi jsou jako v transu, píšou i to, co není pravda. Nadávám, tedy jsem, To je heslo současných Čechů. Díky za článek, ale ti blogeři, o kterých mluvíte, budou určitě psát v tomhle duchu dál a budou za to mít i hodně hlasů. Hitler byl nacista, to bylo jeho náboženství.

9 16
možnosti
SB

A co Hitlerovi spojenci? Itálie - převážně katolická země a Mussolini byl katolík. Maďarsko - též převážně katolická země. Slovensko - prezident byl dokonce katolickým farářem z povolání. Polsko (v souvislosti s rokem 1938 a s událostmi kolem Mnichova to Hitlerův spojenec byl) - katolická země až do morku kostí.

15 1
možnosti
OP

De jure Hitler katolík byl - byl pokřtěn a nikdy nebyl exkomunikován. Vzhledem k tomu, že ve většině Evropských zemích zakládá církev počty svých věřících (např při žádání o státní příspěvky) právě na počtu pokřtěných, tak podle jejich vlastních vnitřních pravidel katolík byl. Pokud by se od něj katolíci chtěli opravdu tak distancovat tak by ho exkomunikovali (jako to udělali hromadně ze všemi komunisty) ale z nějakého důvodu to neudělali (proč asi?) Váš blog je spíše postaven na emocionálních než faktických argumentech. Mimochodem ta "prozřetelnost" ke které se tak často odvolával není důkaz nějakého odmítnutí Boha protože prozřetelnost je používána i v kestřanských textech a je jí myšleno konání Boha.

18 3
možnosti
VK

slovíčkaříte, "de jure", kristepane, je to vůbec možné? Fakticky katolíkem nebyl, křesťanstvím pohrdal, byl to odpadlík. Člověk, který posílá katolické kněze do koncentráku, se přece katolíkem cítit nemohl. O čem tady pořád spekulujete? Víte, kolik v Česku ještě žije pokřtěných lidí, kteří už desítky let nemají s církví nic společného? Nazvete je také katolíky?

6 17
možnosti
Foto

Představitelé církve svaté by neměli tak lehce dávat ruce pryč od svých pokřtěnců. Adolf Hitler byl samozřejmě od mládí řádný katolík, účastnil se všech standardních bohoslužeb a školní výuky katolického náboženství, jak bylo v té době obvyklé. Teprve po nástupu na frontu jej od katolictví, dle mého soudu, odradila pokrytecká praxe polních kurátů - žehnání bodáků vojska a hromadné motlitby za to, aby tyto bodáky rozpáraly co nejvíce břichů nepřátel. To se pak nedivme, že i samotný Hitler, se od církce svaté zhnusen odvrací, p.Oulický Rv

14 5
možnosti
JV

Vraždění církev vždy podporovala, a to nejen ve válkách světových, ale i ve válkách křižáckých a kolonizaci.

14 5
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....