Diskuse

Jak dlouho ještě bude komunistická demagogie nepostižitelná?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K diskuzi

Výrok Dnes je krásně je čím

a) názorem

b) tvrzením

c) nelze to určit, protože platí obě možnosti, nelze ani jednu z nich vyloučit. 

Obhajoba poprav naprosto řádně usvědčených zločinců, ba i jejich věznění  je také obhajobou genocidy, protože se tím omezují reprodukční schopnosti  nebohých zločineckých genů v populaci. Je tedy genocida a genocida.

1 2
možnosti
Foto

Perfektní příspěvek.

Správná odpověď je  a),  protože se u věty "Dnes je krásně" nedá určit pravdivostní hodnota - kladná nebo záporná. Jde jen o pocit. I když bude venku dnes svítit sluníčko, pro mnoho lidí krásně nemusí být z mnoha důvodů. Jedním z těch důvodů je i ten, že někdo má raději bouřku než slunce... Ale "dnes je krásně" nemusí být jen o počasí.

Správná odpověď není c),  jak by se mohlo zdát. Když například skupina třiceti turistů na výletě prohlásí, že dnes je krásně, pouze komentují svůj pocit, sice pravdivě, ale je jich jen třicet. Pro dalších tisíc lidí ve stejném městě krásně není, pro další milióny po celém světě taktéž. Proto strohá věta "Dnes je krásně" je jen názor (správněji pocit, domněnka). A lidé jednají (mluví, píšou) téměř výlučně jen dle svých pocitů.

1 2
možnosti
LN

..dostal jsem se k tomu až teď pozdě večer.....ale myslím ...že na karmu není nikdy pozdě....R^

6 0
možnosti
JR

J72a79r84a 40R79a65n55k

17. 9. 2014 22:50

Srebrenica massacre - Wikipedia, the free encyclopedia

en.wikipedia.org/wiki/Srebrenica_massacre

The Srebrenica massacre, also known as the Srebrenica genocide (Bosnian: Genocid u Srebrenici), was the genocidal July 1995 killing of more than 8,000

5 0
možnosti
Foto

Tady se stále řeší jacísi virtuální spolupracovníci StB, dehonestují se řádní občané a přitom se nám zde pan Oulický sám přiznává, že chce udat svého kolegu, blogera. Je to typické havlopravdistické chování, vůbec mě to nepřekvapuje Rv

2 12
možnosti
PR

Kteří virtuální, kteří řádní a koho chce udat, Miroslave?

10 2
možnosti
Foto

Pane Oulický, ještě něco:

Když už jste tak pro spravedlnost, vyjádřete se ke genocidě, kterou prováděli srebreničtí muslimové na Srbech - jako křesťan byste se měl snad vyjádřit k zabíjení křesťanů a ne o tom zarytě mlčet (takto se snad křesťan nechová).

A jinak, genocida není to, co prohlásí za genocidu nějaký zaujatý a zdaleka ne nestranný soud v Haagu, ale vybíjení cizího etnika včetně žen a dětí (v daném případě barbarským

způsobem), což prováděli srebreničti muslimové.

Právě zde je vidět neslýchaná licoměrnost a manipulace prozápadních médií, které zločiny muslimů zamlčují, zatímco reakci Srbů. rozzuřených nad vyvražďováním jejich lidí, označují za největší zločin století.

Já jsem přece nepopřel, že k masakru došlo, ale vyjádřil jsem svůj názor na pravdivost výše zastřelených a na základě mnoha jiných zpráv jsem přesvědčený, že tento počet je úmyslná lež Západu, aby měl důvod přepadnout jedinou dosud nepokořenou zemi.

V demokratické zemi mám snad legitimní právo takový názor mít a také jej prezentovat.

Tím bombardováním měst jsem měl na mysli Ukrajinu a pokud Vám dělá takovou starost genocida, tak byste se měl začít starat právě o genocidu na Ukrajině a neobhajovat ji jakýmisi kecy o válce a nezbytnosti apod.

Bombardování civilního obyvatelstva genocidou je, i když o tom zrovna nerozhoduje tzv. Mezinárodní soud v Haagu.

3 12
možnosti
Foto

Genocidou je nejen fyzická likvidace, ale třeba i znemožnění reprodukce dané skupiny obyvatel. Tím, že Srbové povraždili muže a chtěli povraždit vlastně všechny tzv. vojensky způsobilé" muže, tím naplnili minimálně tuto část definice genocidy.

Bombardování není genocida. Možná v něčí hlavě ano (pamatuji si na debaty, kdy mnoho lidí trpělivě vysvětlovalo jistému demagogovi, co se rozumí pojmem antikoncepce a kdy antikoncepce je přirozená, tudíž z hlediska věroučného bezproblémová, a kdy je antikoncepce umělá, tedy z hlediska věroučného hříchem. Trpělivě mu to vysvětlovalo několik lidí, včetně lidí, kteří mají vystudovanou teologii, ale tento profesionální demagog, ale teolog, politolog, historik, sociolog, a jánevímjakejještěvšeuměl amatér si stejně vedl svou), ale z hlediska definice pojmu genocida bombardování není genocidou. Já za sebe dodávám, že bombardování je něco příšerného, stejně jako jakákoliv jiná součást války.

Odcituji přesně inkriminované věty: "Srbové jednak přistavili autobusy pro ženy a děti, které jednoduše nepostříleli - to na rozdíl od Oričových vrahů - jednak nepopravili 8 tisíc muslimů (kde jsou jejich mrtvoly? Nikdy se nenašli, za to jména mnohých zastřelených se objevila v jakýchsi volebních seznamech v BaH). Ale i kdyby je postříleli, pak by to udělali právem za zločiny, které napáchali v okolních srbských vesnicích."  ... a zdůrazním tato slova: NEPOPRAVILI 8 TISÍC MUSLIMŮ. K tomu úvod, jak jde o lež západních médií a paní Albrightové (mimochodem, tady mi někdo káže o slušnosti, čílí se nad tykáním, byť tykání po internetu opravdu není projevem nevychovanosti, přesto, že dotyčnému nekomolím jméno a sám si dámu, kterou nijak nezná, nikdy s ní nebyl v jakékoliv formě komunikace a která je o dost starší, než on sám, dovoluje pojmenovávat Madla - to jen k té licoměrnosti kterou se tu jeden demagog z Boskovic ohání). To dohromady vyznívá, jako že se vlastně v Srebrenici nic vážného nestalo a pokud ano, tak si to vlastně ti zavraždění zasloužili.

5 1
možnosti
MK

M56i70l22a15n 25K91a69č98e33r

17. 9. 2014 21:51

Co předcházelo masakru v Sebrenici:

Podle Nizozemského ústavu pro válečnou dokumentaci (NIOD) tyto útoky „… sledovaly jistý vzorec. Nejdříve byli Srbové vyhnáni z etnicky smíšených měst. Poté byly napadeny srbské vesnice obklopené muslimskými městy a nakonec byly napadeny zbylé srbské osady. Jejich obyvatelstvo bylo povražděno, jejich domy byly vyrabovány a zapáleny či vyhozeny do povětří.“  Celkově „se odhaduje, že při těchto útocích zahynulo 1 000 až 3 000 Srbů a 3 000 jich utrpělo zranění. Z 9 390 srbských obyvatel srebrenického okresu jich tam nakonec zůstalo pouze 860

1 3
možnosti
Foto

To ten samotný akt, ale neospravedlňuje.

4 0
možnosti
Foto

Takže jsem přečetl heslo Srebrenica na Wikipedii, tam je kromě jiného zveřejněn odkaz názor nějakého Dunina, nebo tak nějak, který v podstatě říká, co Petřik. Neměl byste tedy raději než s Petříkem zamést s Wikipedií?

2 12
možnosti
Foto

No, nevím, školy nemám, ale není náhodou na Wiki něco úplně jiného, než psal Petřík a vnucujete vy?

Já tam čtu o útoku Srbů? Vy ne?

Asi máte nějaký rudý zrak.

15 0
možnosti
Foto

J29o60z42e52f 37N21o75v95a44k

17. 9. 2014 20:54

Taky jsem Petříkovi do jeho diskuze napsal, že bych ho tam poslal s lopatou ty mrtvoly z těch masových hrobů vykopávat, aby se o nich mohl na vlastní oči přesvědčit. Pak by ho přešla chuť psát sprosté lži. Bohužel byl můj příspěvek smazán.

8 0
možnosti
Foto

No, teď se dívám, co asi nedošlo natvrdlým antikomunistům:

" Ale i kdyby je postříleli, pak by to udělali právem za zločiny, které napáchali v okolních srbských vesnicích".

Psal jsem o tom v souvislosti s Oričovými vrahy.

Takže pro skutečně natvrdlé fanatiky upřesňuji:  "Ale, i kdyby postříleli Oričovy vrahy, pak by to udělali právem za zločiny, které napáchali v okolních srbských vesnicích.

Něco o Oričovi je na wiki: http://cs.wikipedia.org/wiki/Naser_Ori%C4%87

Cituji: "Po válce obdržel Orić od prezidenta Bosny a Hercegoviny Alijy Izetbegoviće nejvyšší vojenské vyznamenání Řád Zlaté lilie.  V roce 2003 byl zatčen a předán ke Mezinárodnímu trestnímu tribunálu pro bývalou Jugoslávii. Vrchní žalobkyně OSN Carla del Ponteová žádala pro Oriće 18 let odnětí svobody. Soud proběhl v roce 2006 a Naser Orić byl odsouzen na 2 roky vězení. Vzhledem k tomu, že strávil tři roky ve vazbě, byl okamžitě propuštěn. Žalobkyně Ponteová prohlásila dvouletý trest za příliš nízký,[7] 3. července 2008 byl rozsudek nakonec zcela zrušen a Orić očištěn s tím, že se obvinění proti němu neprokázala.

Moc rád bych věděl, kde je zveřejněno, koho konkrétně zabili Srbové a koho Oričovi lidé.

Srebrenická záležitost však byla přišita pouze Srbům.

A tady si přečtěte Andreu Kosatlánovou, kterou asi ze sympatií ke komunistům obviňovat nebudete: http://kostlanova.blog.idnes.cz/c/327935/Srebrenica-valecny-zlocinec-Nasir-Oric-pod-ochranou-Albrightove.html

3 9
možnosti
Foto

Kohokoliv zastřelit jako zajatce, nikoli v boji, ale jako zajatce, bez řádného soudu je vždy vražda. ;-O

V jednom mohu souhlasit, že role Oriče je při nejmenším diskutabilní a osobně jsem přesvědčen, že i on by zasluhoval jiný trest. Ovšem nemám k dispozici to, co měli k dispozici soudci, takže to mohu prezentovat jen jako svůj názor.

Každopádně ke genocidě v Srebrenici došlo (systematické vyvraždění všech zajatých mužů tzv. "vojensky způsobilých" nese jasné znaky naplnění definice slova genocida).

Jak jsem psal v článku, konflikt v Jugoslávii byl krvavý a zločiny byly páchány na obou stranách.

A jen tak mimochodem, jako reakci na tvrzení o nějaké zmanipulovanosti soudu bych si dovolil poznamenat, že např. Katyňský masakr, ač bylo spojencům jasno, že jej nespáchali Němci, ale Sověti, byl v Norimberku připsán k vrubu Němců. Je to důvod hovořit o celkové zmanipulovanosti i Norimberského procesu?

5 0
možnosti