Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J79o47s56e49f 70P39o56t51r

13. 3. 2015 20:18

Stoprocentně karma !

1 0
možnosti
Foto

Pořady paní Jílkové jsou výborné - pro odreagování frustrátů, kteří mají pocit, že se musí vyřvat a že pokud je to v televizi, tak je to jaksi více účinné. Osobně vůbec nechápu, že do tohoto pořadu může jít seriosně uvažující člověk. Viděl jsem kdysi jeden tento pořad /už si nepamatuji o čem/, jako ukázka to stačilo, protože moderátorka - stylem pouťové křiklounky - nenechala domluvit kohokoli jedinou trochu rozvinutou větu. 

Jakékoli pokusy o vysvětlení čehokoli byly ihned napadeny buď přímo moderátorkou, nebo opačnou stranou, která místo argumentu použila více decibelů, případně falset. 

S autorem souhlasím, že náhrada majetku církvím je uzavřená kapitola, jejíž otevírání slouží komunistům a jejím odnožím. Vše důsledek sametu místo šmirglpapíru.

11 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, není co dodat !!!

3 0
možnosti

:-)  Souhlas !  Pak následovaly Babice, znovu další likvidace farářů a sedláků. Bydlel jsem vedle a chodil do měšťanky, dobře si to pamatuji. Moje teta, řádová sestra dožila v Bílé Vodě, jestli Vám to něco říká, dnes je tam protialkoholka.

6 0
možnosti

Pane Oulický, s těmi církevními restitucemi, ač jsem hnusný ateista, jsem s vámi na jedné vlně. Ale chtěl bych vám jen připomenout, že nikdy nic není na věčné časy. Historie vypovídá o tom, že při vývoji společnosti nastávají situace, kdy dochází k přelomovým změnám, protože "takhle to už dál být nemůže". Takový Josef II by asi mohl být, při uvážení jeho dekretů namířených proti majetku církví, nazýván komunistickým grázlem, který zabavoval církevní majetek,

2 0
možnosti
Foto

Josef II. především byl obrovskou velkovýrobnou nejrůznějších reformačních dekretů (za 10 let své vlády jich vydal prý až kolem 9.000, to jsou více než dva dekrety denně!!!). Jeho zhodnocení je v tomto směru dosti těžké i pro historiky, ale lze říci, že prakticky žádný majetek nezabavil, jen majetky zrušených klášterů přesunul do Náboženské matice, ale ta stále byla zdrojem příjmů církve.

3 0
možnosti
Foto

Chystal jsem se na to zítra,ale možná se na to vykašlu a půjdu utratit někam ty peníze, co jako kazdej katolík mam, když sou ted ty restituce

10 0
možnosti
Foto

Jak utratit? 8-o Do Vatikánu poslat, ne? ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
Foto

KarmaR^

Pane Oulický mohu vás ubezpečit, že jste o nic nepřišel a odhadl jste to správně.

Jen si nemyslím, že to je nějaká služba nějakým mocenským skupinám. Ostatně podle pana prezidenta je ČT poplatna TOP09, které restituce prosadila a zcela nepochybně není proti církvím a v pořadu se snažil nahnat body Foldyna z ČSSD.

Osobně si spíš myslím, že to je úlitba spíš části publika, které si prostě "žádá krev". Podobné pořady totiž dokáží odlákat i diváky NOVY...

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS